Ik ben er zelf verbaasd over…

20181011_102329_horizontaal2

Ken je die tekenfilmpjes van Tom en Jerry (nog)? Ze vechten constant met elkaar en regelmatig krijgt één van de twee een klap op z’n hoofd. Dan zien je hem duizelig zitten zijn en vliegen er allemaal sterretjes om zijn hoofd. Dat gevoel, alsof er van alles om je hoofd heen vliegt heb ik regelmatig. Ik zit zelf op Kizomba les, dat is een danssoort zoals de salsa, maar intiemer. Je danst tegen je danspartner aan. Daarmee sta ik dus volledig in het energieveld van de man (of soms ook een vrouw) en absorbeer daarom het één en ander van zijn/haar energie. Tijdens dansles en op feesten dans ik gedurende de avond met meerdere mannen. Daarnaast heb je dan ook nog de luide muziek, belichting en alle andere bezoekers op zo'n feest die ook energieën uitzenden. Wanneer ik na zo'n avond weer in bed lig, voel ik van alles door mijn aura heen gonzen. En dan niet alleen om mijn hoofd maar om mijn hele lijf. En niet alleen sterretjes maar ook hamers, zagen, belletjes en alles wat herrie maakt en onrustig is. Slapen lukt dan niet. Ik lig dan te woelen en te draaien. Tot ik me ineens bewust wordt van al die onruststokers die om mijn lijf vliegen.

Gelukkig weet ik daar iets op. Ik stuur alle energieën retour afzender en schoon mijn energieveld op. Meteen voel ik me een heel stuk rustiger. Ik ben elke keer weer helemaal verbaasd, het werkt gewoon echt! Nadat ik deze opschoning heb gedaan val ik meestal probleemloos in slaap. Leuk hè, hoe je jezelf kunt blijven verbazen met een oefening die je al jaren doet?

De mensen aan wie ik deze oefening heb geleerd denken er hetzelfde over. Eén van de deelnemers van de cursus mailde het volgende:

Eerder dit jaar zat ik in een overleg waarbij de emoties hoog opliepen. Ik hield me rustig, maar ik voelde me innerlijk wel onrustig. Toen ik aan het eind van het overleg de kamer uitliep, kreeg ik last van hartkloppingen. Ik probeerde op allerlei manieren van die hartkloppingen af te komen, maar niets lukte. Pas nadat ik "Alle energie dat niet van mij is, mag mij nu verlaten" riep, verdwenen de hartkloppingen.

Van dit soort berichten word ik dan weer blij. Deze en meer oefeningen tegen overprikkeling, vindt je in de cursus Voel je gevoelens.

20190605_134729_kleiner

Meer verhalen lezen?

Ben je benieuwd welke emotionele verhalen, tips en andere verrassingen ik nog meer ga delen? Vul dan je naam en e-mailadres hieronder in!
* verplicht veld