“Wang aan wang” op de poepdoos

poepdoos

Ik ben bij een seminar van één of andere man die iets interessants te vertellen heeft. Gelukkig is er nu pauze want ik moet nodig. Snel loop ik naar de toiletten, maar helaas, er staat al een rij. De man had nadrukkelijk gezegd dat we maar een kwartier pauze hadden en dat hij stipt op tijd weer zou beginnen, dus we moeten wel even opschieten met zn alle. Er staan maar een stuk of vier vrouwen voor mij, voor de deur van de toiletruimte dus ik maak me geen zorgen. We schuiven één voor één door de deur naar binnen. Schuifelen door de lange gang erachter. Dalen de heuvel af. Lopen in een bocht om de volgende heuvel heen. Stijgen spiraalsgewijs de heuvel weer op, richting het kasteel. Inmiddels moet ik wel héél nodig en naar mijn idee zijn we ook wel een dik uur verder. Het seminar zal al wel verder zijn gegaan. Een beetje jammer dit…

Bovenop de heuvel komen dan eindelijk de toiletten in zicht. Ze staan in een weiland. Het zijn grote, ronde vaten die half in de grond zijn begraven. In het deksel van deze vaten zijn meerdere gaten gemaakt met wc-brillen er bovenop geschroefd. Oh bah... ik vind die festival poepdozen toch altijd zo smerig, ineens hoef ik niet meer zo nodig.

Dan is het mijn beurt. Ik vind een vrije toiletbril op één van de vaten. Het toiletpapier hangt aan palen tussen de vaten in en natuurlijk pak ik veel te weinig. Ik kan er net de wc bril mee bedekken om op te zitten. Maar dan nog doe ik dat met frisse walging en ik probeer er zoveel mogelijk boven te blijven hangen. Naast mij zit een vrouw die duidelijk last heeft van obstipatie. Ze praat tegen een vriendin en ondertussen zet ze er flink kracht op. Haar gezicht loopt paars aan. Onze benen raken elkaar... zitten we dan, "wang aan wang" op de poepdoos. Ik heb ook spontaan last van obstipatie. "Weet je, dit zijn de toiletten uit mijn nachtmerries, ik heb dit zo vaak gedroomd. Blijkbaar bestaan ze echt." zeg ik tegen mijn buurvrouw. "Zo publiekelijk open, dat iedereen je kan zien zitten. In mijn dromen kan ik ook nooit poepen als er mensen kijken." Op dat moment wordt er beneden een wc doorgetrokken. Ik ben in de war. Ik hoor ook andere geluiden beneden. Langzaam word ik me bewust dat ik thuis ben en in bed lig. Het was weer een droom. Gelukkig...

Ik ben geen dromen uitlegger, maar ik heb opgezocht wat deze dromen betekenen. Blijkbaar zegt jouw stoelgang in je droom iets over hoe je met jouw emoties om gaat. Kun je niet naar de wc wanneer er andere mensen kijken, dan durf je jouw emoties niet aan andere mensen te laten zien. Heb je obstipatie, dan krop je je emoties op. Heb je diarree, dan laat je ze ongecontroleerd stromen. Ik droom zo vaak over publieke toiletten waar mensen vrij in en uit kunnen lopen terwijl ik op de pot zit, dat ik blijkbaar in de droom zelf herinner dat ik dit vaker droom. Grappig hè?

Ik weet welke emotie ik nog niet publiekelijk durf te laten zien en ik werk daar aan. Wil je ook jouw (droom-)obstipatie oplossen of voorkomen dat je toiletnachtmerries krijgt? Leer dan je emoties voelen en loslaten, met mijn cursus Voel je gevoelens.

20190605_134729_kleiner

Meer verhalen lezen?

Ben je benieuwd welke emotionele verhalen, tips en andere verrassingen ik nog meer ga delen? Vul dan je naam en e-mailadres hieronder in!
* verplicht veld